Blog

Bij het opzetten van de website van Verzilver hebben we dan ook rekening gehouden met een pagina voor blogposts. De website bestaat, de pagina bestaat…..maar hij is nog niet zichtbaar. Want er is nog geen inhoud uit mijn pen gekomen.

Schrijven is voor mij een typisch voorbeeld van een ‘Belangrijke, maar Niet Urgente bezigheid’. Er gebeuren geen vervelende dingen als ik niet schrijf, maar op termijn krijg ik wel te maken met de negatieve kanten van het niet nemen van tijd voor en niet geven van aandacht aan mijn behoefte aan creativiteit, ordening en realisatie van woorden, zinnen en stukken. Ik voel me gejaagd door de vele losse eindjes en ideeën in mijn hoofd. En onbehaaglijk omdat de koers wel ergens is, maar nog niet zichtbaar en daarmee overdraagbaar.

Lees meer

 

Hoe lang je wakker bent, bepaalt je tijd. Hoeveel je negeert in die tijd, bepaalt je aandacht.

 

Mijn leven lang houd ik al van schrijven. Opstellen, boekverslagen en werkstukken op school. Notities en rapportages op mijn werk. Dagboeken en mijn one-line-a-day-boekje in mijn privé leven. Het geeft me de ruimte om gedachten te laten gaan, ze te ordenen en uit te laten harden. Want éénmaal op papier geland, zweven de woorden niet meer door mijn hoofd, geef ik ze een plek in de echte wereld en ga ik er mee aan de slag.